JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Delseier for Langemyhr

Byggmester Harald Langemyr AS vil ikke bli videre etterforsket for mulige brudd på utlendingsloven. Statsadvokaten har avvist UDI's klage på henleggelsen.

I desember kom meldingen om at politiet i Vestfold hadde henlagt etterforskningen av Byggmester Harald Langemyhr AS for mulig brudd på utlendingsloven. Begrunnelsen var mangel på bevis.

Henlegges

Det var Utlendingsdirektoratet (UDI) som anmeldte firmaet for mulig brudd på utlendingsloven, fordi det så ut til at firmaet hadde opererte med ”doble kontrakter”. Det vil si en kontrakt som ble forevist UDI og en annen som gjaldt for de ca. 50 polske bygningsarbeiderne.

På den bakgrunnen klaget UDI Vestfold-politiets henleggelse inn for statsadvokaten. Når statsadvokaten for Vestfold og Telemark nå har avvist UDIs anke, vil ikke etterforskningen bli tatt opp igjen på dette punktet, skriver Tønsberg Blad.

– Jeg er glad for at denne delen av saken mot oss nå er lagt død. Vi har hele tiden sagt og dokumentert at vi bare har hatt ett sett kontrakter, og ble glade da politiet henla saken mot oss, sier byggmester Harald Langemyhr i en kommentar til NTB.

Det er altså mangel på bevis som gjør at saken er henlagt.

Fortsatt under etterforskning

Byggmester Harald Langemyhr AS etterforskes fortsatt av Oslo Politikammer for overfakturering av Oslo kommune. Langemyhr har på sin side anmeldt Omsorgsbygg, blant annet for det de mener er falsk anmeldelse.

Annonse
Annonse