JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Løfter småbutikkene

175 småbutikker på bygda deler på et tilskudd på 15 millioner kroner som en del av regjeringens distriktsløft.

Bakgrunnen for at småbutikkene styrkes med disse millionene gjennom Merkur-programmet, handler om boglede på bygda.

– Jeg vet at nærbutikken er viktig for mange lokalsamfunn. Butikken som møteplass og tjenesteleverandør i et bygdesamfunn kan ikke overvurderes. Det er selve limet i bygda, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete.

Gjentar tildelingen

Og for at butikkene skal overleve og utvikle seg videre er tilskudd viktig, kommenteres det fra Navarsetes kommunaldepartement, som fordeler millionene.

– 15 millioner kroner ble satt av til dette i 2010. Det er disse midlene som nå blir fordelt. Konkurransen mellom søkerne har vært hard, og derfor er jeg glad for at det samme beløpet er satt av for 2011. Det betyr at enda flere butikker kan få tilskuddet, sier Liv Signe Navarsete.

Hun gleder seg over at mange har søkt om midlene.

– Det viser at mange engasjerte butikkdrivere vil satse. Jeg er svært glad for at departementet kan støtte det viktige arbeidet som lokale kjøpmenn gjør, kommenterer ministeren.

Mest i nord

Kommunaldepartementet bidrar med inntil 50 prosent av kostnadene til nødvendige investeringer i nye kjøle- og fryseanlegg eller til investeringer i dataanlegg. Dette beskrives av departementet som helt nødvendig om butikkene skal kunne drive videre og være et konkurransedyktig alternativ til butikkene som drives i større sentre.

Nord-Norge er den store vinneren på tilskuddlista. Finnmark fikk drøye to millioner kroner fordelt på 20 butikker, Troms 800.000 på 12 butikker, mens Nordland også rundet to millioner, her fordelt på 24 butikker.

Også fylkene på Vestlandet, med Sogn og Fjordane i spissen, sikret seg av de største summene.

Loppa kommune i Finnmark er den enkeltkommunen med størst tilslag i sine tilskuddssøknader. En halv million ble avsett totalt til tre butikker i den lille kommunen – med 1.200 innbyggere – ytterst i havgapet. (ANB)

Annonse
Annonse