JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre: Helt uakseptabel voldsbruk

Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier det libyske regimets bruk av militærmakt mot egne borgere er « helt uakseptabel».

– Vi fordømmer på det sterkeste libyske myndigheters hensynsløse bruk av vold mot egen sivilbefolkning, sier utenriksministeren tirsdag ettermiddag.

Støre minner om at den uoversiktlige situasjonen i Libya gjør det vanskelig å få verifiserte opplysninger om antall drepte og skadde og om konkrete hendelser i landet. Meldingene som kommer ut, levner likevel liten tvil om at situasjonen er svært alvorlig, og at sivile utsettes for brutalitet og brudd på menneskerettighetene, sier Støre.

– Vi oppfordrer myndighetene til å respektere ytringsfriheten og tillate fredelige demonstrasjoner. Det er viktig at det internasjonale samfunnet nå står samlet om å kreve slutt på volden og overgrepene mot befolkningen i Libya.

Norge sluttet seg tirsdag til en uttalelse fra EU, som fordømmer det libyske regimets overgrep overfor egne borgere. Samtidig jobbes det med å få til et eget møte om Libya i FNs menneskerettighetsråd. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse