JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nærmer seg Lofoten-løsning

Ap og SV skal nærme seg et kompromiss i regjeringsforhandlingene om oljeboring i Lofoten.

Samtidig mener SVs fylkesledere at partiet bør gå ut av regjeringen hvis resultatet blir en konsekvensutredning.

Aftenposten skriver torsdag at boretilhengerne i Ap og vernetilhengerne i SV er innstilt på å godta samme innhenting av kunnskap om oljevirksomhet i nord.

Det er toppolitikere fra begge partiene som anonymt skal ha bekreftet dette overfor avisen. Begge partene skal godta innhenting av informasjon uten å kalle dette for en konsekvensutredning.

SVs gevinst vil ligge i at regjeringens kunnskapsinnhenting ikke vil innebære er uttalt siktemål om fremtidig olje- og gassvirksomhet, slik målet med en konsekvensutredning beskrives i petroleumsloven.

Samtidg går partiets fylkesledere ut i Klassekampen og gir klar beskjed om at de ikke kan leve med at området åpnes for oljeboring.

– Vi kommer til å gå på en kjempesmell hvis vi godtar noe annet. Da kan vi like godt bli et underbruk av Arbeiderpartiet, og det er vi selvfølgelig ikke, sier leder for Troms SV, Jan Olsen.

Avisen har snakket med 12 fylkesledere i SV, og bare én av disse sier at partiet kan leve med en konsekvensutredning.

– Hvis SV har en smertegrense, går den her. Selv om man må gi og ta i en koalisjonsregjering, er det grenser for hvor store kameler man kan svelge, sier Roy Eilertsen, leder i Østfold SV.

Partileder Kristin Halvorsen har tidligere avvist å risikere den rødgrønne regjeringens fortsatte eksistens i Lofoten-spørsmålet. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse