JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sammenlignes med glamourmodell

Oslo Høyres sjefsekretær Geir Staib skal ha sammenlignet partikollega Julie Brodtkorb Voldberg med glamourmodellen Linni Meister.

Tidligere denne uken fikk Staib en skriftlig advarsel etter at han sendte en truende SMS til Brodtkorb Voldbergs støttespiller Marie Mamre for å hindre at Brodtkorb Voldberg ble valgt inn på sikker plass på partiets liste til kommunevalget i høst.

Nå viser det seg at han har omtalt den kvinnepolitiske lederen i lite flatterende ordelag også på et internt møte, skriver VG.

På møtet mellom ansatte på rådhuset og Oslo Høyre i november i fjor sammenlignet han henne med glamourmodellen Linni Meister. Senere samme dag sendte han en e-post til rådgiverne der han skriver «Apropos det som ble nevnt på møtet i dag: God helg, og hils Linni!».

Kommentarene kom etter at Julie Brodtkorb Voldberg hadde uttalt seg i media om pelsdyroppdrett.

Staib skriver i en e-post til VG at «...jeg ordla meg på en uheldig måte, noe jeg beklaget for dem som var til stede på det påfølgende møtet.». Han skriver at kommentaren var ment som en spøk.

Julie Brodtkorb Voldberg kaller Staibs kommentar for lavmål, mens Erna Solberg tar skarp avstand fra karakteristikken.

Linni Meister selv er ikke enig at en omtale som glamourmodell nødvendigvis er negativt, mens Michael Tetzschner, leder i Oslo Høyre, ikke synes uttalelsen er interessant.

– Jeg har hørt en som har ymtet om dette før, men jeg forsto ikke dybden i det som ble sagt, for jeg vet ikke hvem Linni Meister er, sier han. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse