JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sprikende Ap-råd om Lofoten

Kun i få av Arbeiderpartiets fylkeslag er det enighet om at havområdene utenfor Lofoten bør konsekvensutredes med tanke på oljevirksomhet.

Av 14 fylkeslag som Dagsavisen har snakket med, er Telemark og Sogn og Fjordane alene om å ha fattet et enstemmig vedtak i saken. Til og med i oljefylkene Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal er meningene delte.

Samtidig gis statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vide fullmakter av alle 14 fylkeslag til å utforme et kompromiss med regjeringspartnerne.

Dagsavisens sjefredaktør Arne Strand mener Ap nå kommer til å akseptere videre kunnskapsinnhenting uten at det skjer som del av en konsekvensutredning etter petroleumsloven.

– Det blir ikke regjeringskrise. Ap vil gi seg. Nei til konsekvensutredning er en liten pris å betale for fortsatt rødgrønt styre, skriver Strand i en kommentar i sin egen avis lørdag. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse