JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Davidsen advarer regjeringen

Adecco-saken er med på å undergrave hele den norske velferdsmodellen og regjeringen kan gå på et valgnederlag om dette ikke snus, mener Jan Davidsen.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

Regjeringa må bruke Adecco-saken til skjerpe høyre-venstre-aksen i politikken og sørge for å få snudd utviklingen, mener Fagforbundets leder, Jan Davidsen.

Undergraver

Til Dagbladet sier han at denne saken er en klar bekreftelse på at arbeidstakernes rettigheter er under angrep.

- Hvis man ikke klarer å stoppe dette vil det undergrave hele den norske velferdsmodellen. Dette er Frp-politikk; troen på markedet og vekk med nasjonale tariffavtaler, sier Davidsen.

Han mener lokalpolitikerne har gitt fra seg makta til byråkratene og at de må ta denne makta tilbake. Han påpeker at selv om det er kommunene som konkurranseutsetter, så har regjeringa verktøy for å gjøre noe med det.

- Ikke verdiskaping

Næringsminister Trond Giske tror ikke Adecco-saken er unik. Han mener det er et blindspor å satse på privat offentlig velferd, og viser til NHO.

- Når vi ser at overskuddet er avhengig av dumping av lønns- og arbeidsvilkår, så avslører det at det ikke er mer lønnsomt enn når det offentlige gjør arbeidet selv, sier Giske til Dagbladet.

Han påpeker at det er et stort potensial for innovasjon og utvikling innen offentlig sektor.

Annonse
Annonse