JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her må alle si «hej»

Den svenske avisen Blekinge Läns Tidning (BLT) pålegger alle sine ansatte å hilse på hverandre.

Avisen har gitt en egen «Hilseprofil» til alle ansatte. Her oppfordres de til å si «hej» til alle de møter i løpet av arbeidsdagen.

«Har man truffet hverandre mange ganger tidligere på dagen, kan man isteden gi hverandre et nikk eller et smil», heter det i profilen.

Alle fast ansatte og vikarer har fått klar beskjed om hvilke hilseregler som gjelder i avisen.

Si «hej»

«Selvsagt sier man «hej» til alle man treffer om morgenen/formiddagen, uansett i hvilken avdeling man jobber. Man sier også «hej då» til de nærmeste omgivelsene når man går hjem. I kantinen, når man treffes i trappen, på vei til/fra toalettet og på gangmattene hilser man også på hverandre», står det i Hilseprofilen.

– Vi hadde en konferanse der det kom fram at ansatte opplevde at alle ikke hilste. For mange var det et stort problem, så vi bestemte oss rent konkret for å skrive ned på et papir at man skal hilse å hverandre, forteller administrativ redaktør i BLT, Pernilla Berghé, til det svenske fagbladet Journalisten.

Overlegne reportere

Det var først og fremst de ansatte utenfor redaksjonen som opplevd at reporterne ikke hilste.

Tidligere satt redaksjonen i egne, adskilte lokaler. Men de siste tre årene har redaksjonen delt samme kontorlandskap som kundetjeneste, annonseavdeling og sentralbord.

– Når det gjelder vikarer og praktikanter tror jeg det handlet om en usikkerhet over å være på en ny arbeidsplass, men en del opplevde det som at enkelte ansatte var for fine til å hilse, sier Berghé.

I Hilseprofilen står det også hva man skal tenke på i et åpent kontorlandskap. Det er for eksempel ikke lov å ta snarveier bak ryggen på folk, og man skal også unngå å titte på andres PC-skjermer. (ANB)

Annonse
Annonse