JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Har sett for mye på «West Wing»

Venstres nestleder Ola Elvestuen mener noen i Stoltenberg-regjeringen må ha sett for mye på TV-serien «West Wing».

Elvestuen tror ikke det er tilfeldig at regjeringen slipper to dårlige nyheter i en uke der Stortinget har møtefri og ski-VM pågår.

Mandag kom regjeringen fram til at det trolig blir enda lengre ventetid før CO2 fangst og lagring ved gasskraftverket på Mongstad kan starte, og tirsdag avgjorde regjeringen at de omstridte høyspentmastene vil bli satt opp i Hardanger.

Taktikkeri

– Dette er bare irriterende taktikkeri fra regjeringen, sier Ola Elvestuen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han påpeker at regjeringen slapp nyheten om forrige utsettelse på Mongstad sent på kvelden på fridagen 1. Mai i 2010 og at offentliggjøringen av regjeringens vedtak om master i Hardanger ble sluppet midt i Stortingets ferie i fjor.

«West Wing»

Venstre-nestlederen er sikker på at regjeringen har bommet fullstendig med taktikken sin.

– Det er grenseløst naivt at regjeringen nok en gang forsøker å begrense negative reaksjoner på en slik måte. Noen i regjeringsapparatet har latt seg inspirere litt vel mye av den amerikanske serien «West Wing» hvor «damage control» er et sentralt tema. Det fungerte ikke ved forrige runde om Mongstad og Hardanger og det fungerer dårlig på disse to sakene nå også, konstaterer Elvestuen.

Den amerikanske TV-serien «West Wing» er et fiksjonsdrama om livet i Det Hvite Hus i Washington og de vanskelige avgjørelsene som presidenten og hans medarbeidere må ta. (ANB).

Annonse
Annonse