JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

2.760 vil bli politi

Da søknadsfristen til Politihøgskolen gikk ut 1. mars, hadde i alt 2.760 søkere utdanningen som førsteprioritet.

I alt skal Politihøgskolen ta opp 720 studenter høsten 2011. De som har søkt får svar i juli.

– Jeg er sikker på at vi finner 720 topp kvalifiserte og motiverte politistudenter blant de 2.760 som har søkt, sier rektor ved Politihøgskolen, Håkon Skulstad.

Snittalder på 22,5 år

Totalt hadde 3.369 personer søkt høgskolen gjennom Samordna Opptak (SO).

Gjennomsnittlig alder for søkerne er 22,5 år. Andelen jenter er 38 prosent av totalt søkertall og 34 prosent av de som har Politihøgskolen som førsteprioritet.

Flest søkere er det fra fylkene Oslo, Akershus, Hordaland og Rogaland.

Andelen søkere med minoritetsbakgrunn vil ikke være registrert før i slutten av mai, opplyser Håkon Skulstad.

3,8 søkere per studieplass

Antall søkere til høgskolen er noe lavere dette året enn foregående år. I 2009 hadde 2.851 søkere Politihøgskolen som førsteprioritet og i 2010 opplevde skolen et rekordår med 3.220 førsteprioritetssøkere.

– Jeg er glad for at hele 2.760 unge menn og kvinner opplever Politihøgskolen som en så attraktiv utdanningsinstitusjon at de velger å sette oss på førsteplass. Jeg ser ingen dramatikk i nedgangen fra de to siste år. Det er ikke alle høgskoler forunt å ha 3,8 søkere per studieplass, sier Håkon Skulstad.

Søkere som innkalles til fysisk test vil få skriftlig beskjed om dette i begynnelsen av mai. Fra 18. mai og fram til cirka 1. juli avvikles fysiske prøver, legesjekk og intervju med opptaksnemnder rundt om i landet.

Studieplasser tildeles fra 20. juli. Den 26. juli er absolutt siste frist for å takke ja til ordinær studieplass ved Politihøgskolen. (ANB)

Annonse
Annonse