JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

103 timers uke

En vikar på Bøn sykehjem har jobbet 103 timer i uka viser et tilsyn Arbeidstilsynet har gjennomført.

torgny.hasaas@lomedia.no

Det er 168 timer totalt i en uke med netter og søndag. En ansatt i vikarbyrået Prosum har i løpet av en uke vært på arbeidet 103 timer på sykehjemmet Bøn i Eidsvoll. Sykehjemmet er eid og drives av selskapet Incita.

– Vi har avdekket at det har vært 17,5 timers arbeidsdager, et gjennomsnitt på 16,5 timers dager og dette er ikke et engangstilfelle, sier regionsdirektør i Arbeidstilsynet Akershus og Østfold, Hanne Luthen til LO-Aktuelt.

– Dette har pågått over år, slår hun fast.

Det er selskapet Incita som driver sykehjemmet på Bøn, og det er også dem som driver vikarbyrået Prosum. Etter tips gjennomførte Arbeidstilsynet en rekke tilsyn i Incita-systemet. Først ved sykehjemmet på Bøn. Deretter på den avdelingen som heter Fløyen, så på bo- og omsorgstilbudet Østsiden, på Incitas hovedkontor og i bemanningsselskapet Prosum.

– Det er unntaksvis at det ha blitt utbetalt overtidstillegg, og selv mellom de lengste vaktene har det ikke vært hvilepauser.

Saken ble omtalt på Dagsrevyen 21 torsdag og etter det har Luthen mottatt telefon fra tidligere ansatt som ble helt utslitt av det arbeidspresset hun var utsatt for og som siden har vært sykmeldt.

Luthen er svært misfornøyd med at tilsynet ikke har fått alle papirer som de har bedt om ennå. Så hun kan ikke ennå svare på hvor omfattende bruddenen på arbeidsmiljøloven er.

– Hva kommer dere til å gjøre med dette?

– Vi kommer til å vurdere om vi skal anmelde forholdet, svarer Luthen.

Arbeidstilsynet i Akershus og Østfold har travle tider. Før de satte i gang med tilsynet på Incita hadde de allerede avslørt svært grove arbeidsforhold ved Adecco på Greverud sykehjem. Nå strømmer det inn med tips både fra ansatte, anonyme og fra media, forteller Luthen.

Annonse
Annonse