JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lover billigere strøm

Nyutnevnt olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) vil rydde opp i kraftsituasjonen og sørge for billigere strøm i Midt-Norge.

– Kraftkrisen i Midt–Norge har vært høyt oppe på regjeringens prioriteringsliste også, men det er et saksfelt som er overmodent for at det finnes en løsning. Vi kommer til å gå gjennom alle variabler og alle alternativer for å finne en måte å løse det på sier Borten Moe til Nationen.

Trønderen nevnte ingen forslag til løsning på sin første arbeidsdag som olje- og energiminister, men har tidligere tatt til orde for å bygge gasskraftverk i Midt-Norge, om nødvendig uten CO2-rensing.

– Det skal være lik forsyningssikkerhet og lik pris på strøm i hele landet, og samme mulighet for næringsutvikling, Der er vi ikke i dag, og det kommer til å kreve store investeringer i nett og overføringskapasitet, sier Borten Moe til Aftenposten. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse