JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seier for EL & IT Forbundet

EL & IT Forbundets leder, Hans Felix, kunne innkassere en fersk seier i den langvarige striden om en bemanningsforskrift for nettselskapene da han åpnet forbundets landsmøte i Oslo torsdag kveld.

torgny.hasaas@lomedia.no

<object name="kaltura_player" id="kaltura_player" type="application/x-shockwave-flash" allowScriptAccess="always" allowNetworking="all" allowFullScreen="true" height="335" width="400" align="right" data="http://77.88.102.50/kalturaCE/index.php/kwidget/wid/_1/uiconf_id/48410/entry_id/0eg34uf5y8"><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="allowNetworking" value="all" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><param name="movie" value="http://77.88.102.50/kalturaCE/index.php/kwidget/wid/_1/uiconf_id/48410/entry_id/0eg34uf5y8"/><param name="flashVars" value=""/><param name="wmode" value="opaque"/><a href="http://corp.kaltura.com">video platform</a><a href="http://corp.kaltura.com/technology/video_management">video management</a><a href="http://corp.kaltura.com/solutions/overview">video solutions</a><a href="http://corp.kaltura.com/technology/video_player">free video player</a></object> Bare to timer før han entret talerstolen i Folkets hus foran 255 delegater og gjester vedtok regjeringen en ny forskrift for bemanning av nettselskapene.

Den nye forskriften innebærer at nettselskapene må ha en betydelig egenbemanning for å beholde konsesjonen. Dette betyr både at EL & IT Forbundets medlemmer er sikret jobb, de er sikret innflytelse gjennom styreplasser i selskapene så de kan argumentere mot videre outsorcing, men like viktig for Felix var at dette betyr leveringssikkerhet av elektrisk kraft.

I 1990 kom den nye energiloven. Felix var stolt over å tilhøre det forbundet som kjempet i mot.

– For bare to tiår siden var norsk kraftforsyning veldrevet og velfungerende. Men systematisk underinvestering i vedlikehold og nybygging gjør at sannsynligheten for feil og utkoblinger øker, sa Felix.

Han takket samarbeidet med den rødgrønne fraksjonen på Stortinget for dette arbeidet. Felix var også soleklar i sin støtte til de rødgrønne:

– Erfaringen med den rødgrønne regjeringa er gode. I de fem åra den har sittet med makta har den levert i forhold til krav fagbevegelsen har satt, og jeg vil i den forbindelse nevne;

– Arbeidsmiljølovens bestemmelser om stillingsvern og arbeidtidsbestemmelser

– Innføring av bestemmelsene i ILO 94 i forbindelse med offentlige anbud

– Solidaransvar

– Hjemfall og eierskapet til vannkrafta

– I 2005 sto kampen mellom å få en rødgrønn regjering og Bondevik III. Nå er alternativet til dagens regjering en regjering bestående av Høyre og Fremskrittspartiet, sa Felix.

Det var ikke tvil om hva han foretrakk.

NETT-TV: Følg landsmøtet direkte (sendestart kl 9.00)

BILDER: Åpningsshowet med Keziah, Espen Beranek Holm og Gatas Parlament

LES MER: Mer landsmøtestoff hos nettverk1.no

Det største skåret i gleden var at regjeringa ikke har kommet med forslag til forskrifter om kvalifikasjoner for elektrofagfolk.

– Vi er nå inne i det 6. året etter at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) varslet at forskriften måtte endres. I løpet av disse årene har forbundet hatt stor aktivitet for å vise våre viktigste krav om at fagarbeidere og installatører skal være fast ansatt i samme bedrift og mer, sa Felix.

Justisdepartementet har varslet at det kommer et nytt forslag i april.

– Vi er villig til å slåss med alle lovlige midler for våre krav, slo forbundslederen fast.

Annonse

Flere saker

Annonse