JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Torsken kan føle seg trygg

KrF og Venstre heller kaldt vann i årene på dem som mener regjeringens nei til konsekvensutredning blir omgjort i neste periode.

– Jeg vil advare Høyre og Fremskrittspartiet mot å tro at denne miljøseieren vil bli gjort om i 2013. Med sentrum eller SV på vippen i Stortinget kan torsken føle seg trygg i Lofoten, sier KrFs miljøpolitiske talskvinne Line Henriette Hjemdal til NTB.

Venstre-nestleder Ola Elvestuen sier det er fullstendig uaktuelt å sitte i en regjering som åpner for en konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Dette er ikke en sak vi vil flytte oss på, sier han.

Ifølge Elvestuen er det også uaktuelt for Venstre å samarbeide om et budsjett med en regjering som åpner for oljevirksomhet i de aktuelle områdene.

– For oss er ikke dette en enkeltsak på linje med andre. Vi ser på Lofoten i en mye større helhet, og det må Høyre og Frp forholde seg til, sier Elvestuen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse