JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO er skuffet

NHO er skuffet over at regjeringen har utsatt en konsekvensutredning for oljeleting i Lofoten og Vesterålen.

Det sier administrerende direktør John G. Bernander.

Han mener kunnskap er forutsetningen for gode beslutninger og at regjeringen har fratatt seg selv et viktig verktøy for å vurdere hvordan vi skal forvalte naturressursene utenfor Lofoten og Vesterålen når konsekvensutredningen nå er droppet.

– Må ikke bli en brems

Bernander sier beslutningen kan få store konsekvenser for næringsutviklingen i Nord-Norge.

– Landsdelen har store muligheter til å videreutvikle sitt næringsliv hvis betingelsene er til stede. Utsettelsen av konsekvensutredningen må derfor ikke bli en brems i det videre arbeid med å skape verdier i nord, sier NHO-lederen.

Han forventer at regjeringen nå setter av både ressurser og tid til det som er en viktig bidragsyter til å sikre velferdsstaten. Noe annet mener han vil forsterke usikkerhet og uforutsigbarhet for næringslivets rolle som olje- og gasseksportør.

– Kan ikke erstatte

NHO-lederen er tilfreds med at regjeringen åpner nye områder utenfor Nordland og Finnmark som vil gi økt aktivitet på kort sikt.

– Riktig håndtert og raskt satt i gang vil vi kunne få til den fremgangen som hindrer at kompetansemiljøene forvitrer, sier Bernander.

Han mener også at det er positivt når det nå skal settes fart i kunnskapsinnhenting fra Barentshavet. Det vil kreve ytterligere utvikling av den meget avanserte teknologien som norske olje- og gassleverandører benytter for å skaffe seg oppdrag over hele verden.

– Men de nye områdene verken kan eller skal erstatte betydningen av Lofoten og Vesterålen, sier Bernander. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse