JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortinget sier opp Adecco

Stortinget fornyer ikke kontrakten om vikartjenester med bemanningsselskapet Adecco.

Vedtaket i presidentskapet ble fattet før Adecco fredag innrømmet å ha overfakturert Stortinget med en halv million kroner.

– Vi har allerede besluttet ikke å forlenge kontrakten med Adecco. Overfaktureringen bekrefter at denne beslutningen var korrekt, sier stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap).

Kontrakten med Adecco utløp fredag, og selv om selskapet lå best an på pris, ble de mange bruddene på arbeidstidsbestemmelser utslagsgivende.

Adecco innkalte fredag ettermiddag til pressekonferanse for å opplyse at deres interne gransking har avdekket overfakturering av både Stortinget og Oslo kommune. Selskapet visste da at Stortinget har avsluttet samarbeidet, men valgte å ikke si noe om dette.

Betalt tilbake

For Stortingets del har feilfaktureringen skjedd i perioden 2007 til 2010 og beløper seg til 472.000 kroner pluss renter og moms. Beløpet ble ifølge direktør for personal og ledelse, Jørn Granås, tilbakeført allerede fredag. Granås leder den interne granskingen i Adecco.

Overfaktureringen av Oslo kommune ligger på mellom en og tre millioner kroner i perioden 2009-2011 av et samlet fakturert beløp på 119 millioner.

Presidentskapet sier at det ikke er dokumentert underbetaling av vikarer på Stortinget, men at man avventer en endelig gjennomgang fra Adeccos side når det gjelder lønns- og arbeidsforhold.

Granås benekter at Adecco skal ha tilegnet seg større fortjeneste ved å feilfakturere. Om forholdet til Oslo kommune sier revisjonsfirmaet Deloitte, som Adecco hyret inn for å se på kontraktene, at avvikene er relatert til uklarhet om ansiennitet og timelønn.

Hastemøte

– Opplysningene fra Deloitte ble overlevert vår interne gransking torsdag kveld, og allerede fredag tok vi kontakt med Stortinget og Oslo kommune for på orientere om det som er funnet, sier Granås.

Han beskriver det som «pinlig» at slike forhold avdekkes, men vil ikke uttale seg om hvorvidt Adeccos navn og renommé har fått en knekk.

Byrådet er ikke helt enig i den framstillingen av hendelsesforløpet som Adecco gir. I en melding fra finansbyråd Kristin Vinje (H) heter det at det var kommunen som i en gjennomgang av sine vikarkontrakter avdekket mulig overfakturering.

– Dette er bekreftet av Adecco i et møte i dag. Forholdene som nå er kjent, kommer på toppen av de systematiske bruddene på arbeidsmiljølov og kontrakter i Adecco Helse og som gjorde at to kontrakter om sykehjemsdrift ble hevet, heter det i uttalelsen fra finansbyråd Vinje.

Hun vil så snart som mulig i neste uke vurdere hvilke tiltak kommunen finner det nødvendig å iverksette overfor Adecco. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse