JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ikke skyld i smitte

Dyrevernaktivister innrømmer å ha vært inne på pelsdyrfarmen til to oppdrettere på Hegra, men avviser at dette har noen sammenheng med smitte og nedslakting.

kjell.werner@anb.no

– Dette må bero på en misforståelse. Anmeldelsen handlet ikke om smittespredning, men om at vi hadde tatt oss inn på gården, sier Per Arne Tøllefsen i Nettverk for dyrs frihet.

– Aktivistene våre, deriblant jeg, besøkte denne gården i månedsskiftet juni-juli. Smitten ble påvist først i november, altså nesten et halvt år senere. Plasmacytose er en alvorlig smittsom sykdom, og det tar ikke et halvt år før slike sykdommer oppdages, sier Tøllefsen.

Krever reaksjon

Mandag kunne ANB fortelle at Norges Pelsdyralslag krever at politiet slår ned på aksjonister som tar seg inn i pelsdyrfarmer. Det reageres mot at saker blir henlagt, slik det skjedde med Hegra-anmeldelsen.

– Her påføres dyrene alvorlig smittefare. Hvis det etablerer seg en praksis hvor politiet ikke etterforsker slike saker, gir man i realiteten et klapp på skuldra til ekstremaktivister. Det er noe vi ikke kan akseptere på vegne av dyrene våre, sa kommunikasjonssjef Arild Martinsen i Norges Pelsdyralslag.

– I tillegg til at de skremmer opp dyr under natteroen utsetter inntrengerne dyra for smittefare, som kan lede til alvorlig sykdom og i verste fall nedslakting, poengterer Martinsen.

De siste årene har det vært en rekke tilfeller av at aktivister har tatt seg inn i norske pelsdyrfarmer nattestid. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse