JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lover lojalitet til Ap og SV

Sp-kronprins Ola Borten Moe sier han er lei av at hans lojalitet til regjeringen blir trukket i tvil.

Ola Borten Moe har aldri vært regnet blant det rødgrønne prosjektets mest entusiastiske forkjempere og regnes for å tilhøre Senterpartiets høyrefløy. Det blinket derfor i mange rødgrønne varsellamper da Moe ble innstilt til ny nestleder i partiet. I et intervju med Klassekampen slår Sp-kronprinsen tilbake mot kritikerne.

– Jeg har gått til valg på et rødgrønt program siden 2003, og det har jeg tenkt å fortsette med. Min rødgrønne vandel er mer plettfri enn mange andres, sier han.

Rødgrønt utstillingsvindu

Borten Moe ser seg selv som en pioner for det rødgrønne prosjektet i Senterpartiet.

– Jeg føler jeg får lite igjen for alle aksjene jeg har investert i det rødgrønne prosjektet, sier han og viser til at han som frontfigur for Senterpartiet i Trondheim førte partiet inn i en rødgrønn allianse allerede i 2003.

– Som rødgrønt utstillingsvindu var Trondheim avgjørende for at den rødgrønne regjeringen ble til. Og jeg var med fra starten. Det er ikke mange i Senterpartiet som har arbeidet rødgrønt så lenge som meg, sier han.

Taper på todeling

Til tross for at han har tredd inn i regjeringen, vil Borten Moe fortsette sitt arbeid for å gjenreise sentrum i norsk politikk.

– På sikt taper Senterpartiet på en todeling av norsk politikk. Et tredje tyngdepunkt i sentrum er nødvendig for at Sp skal få muligheter til å vokse, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse