JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sp lover samferdselsløft

Liv Signe Navarsete lover ti nye samferdselsmilliarder fra 2014.

kjell.werner@anb.no

Det var budskapet til Sp-lederen da hun fredag talte på Senterpartiets landsmøte på Hell i Stjørdal.

– Senterpartiet er samferdselspartiet, sa Liv Signe Navarsete og fikk kraftig applaus i salen.

Hun viste til at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) nå er i startfasen med den nye nasjonale transportplanen som skal gjelde fra 2014 til 2023. I den gjeldende transportplanen har regjeringen løftet investeringene med 100 millioner kroner ekstra til veier og jernbane. Og nå lover altså at det skal satses enda mer fram mot 2023.

– Vi skal ha ytterligere ti nye milliarder per år over budsjettene, sa Navarsete og poengterte at partiet også skal jobbe fram alternative finansieringsløsninger.

– Vi skal forsterke den differensierte politikken med kollektivsatsing i byene og veibygging i distriktene, sa hun og la til et løfte om en milliard kroner ekstra til vedlikehold av fylkesveiene.

Fornuften teller

Sp-lederen talte varmt om Ap og SV som samarbeidspartnere i regjering.

– Jeg vil nok definere forholdet vårt mer som et fornuftsekteskap enn et kjærlighetsforhold, sa hun og la vekt på at Senterpartiet har oppnådd mange resultater i den rødgrønne regjeringen. Hun varslet klart at partiet vil gå til valg for felleskapsløsninger gjennom et nytt rødgrønt flertall ved stortingsvalget i 2013.

Men Senterpartiets lokalpolitikere skal fortsatt få lov å samarbeide slik de vil lokalt.

– Sp er først og fremst et parti som oppnår politiske resultater. Gå inn i lokalvalget med frimodighet, oppfordret hun.

Angrep Høyre

Sp-lederen angrep Høyre med advare mot å tro at Erna Solberg har blitt myk når hun velger å legge bort kalkulatoren.

– Jern-Erna har ikke skiftet ham. Hun har bare puttet jernhanda inn i en silkehanske. Det er ikke alltid innpakningen forteller noe om innholdet. Høyrepolitikken slår hardt, uansett hva slags hanske Erna har på, sa Navarsete og minnet om at Høyre også blir avhengig av et sterkt Frp.

Navarsete slo et slag for en nyansert debatt om eldreomsorg der Sp har et ønske om å likestille omsorgslønn og helsearbeiderlønn.

– Innsatsen fra familiemedlemmer er langt større enn den som speiler seg gjennom de 9.000 som i dag mottar omsorgslønn. (ANB)

Annonse
Annonse