JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sp vil ha mer praksis i skolen

Senterpartiet vil at praktisk arbeidslivsfag skal bli obligatorisk for alle elever som ønsker det som et alternativ til 2. fremmedspråk.

Partiet ønsker å innføre det nå, selv om forsøket ikke er ferdig evaluert.

– Ropet fra ungdomsskolene om å få tilby dette faget er så høyt at vi ikke bør vente og se, sa Anne Tingelstad Wøien på partiets landsmøte i Stjørdal fredag.

Partiet vedtok et skoleprogram i fem punkter som kommer i tillegg til skoleprogrammet som ble vedtatt på det forrige landsmøtet.

Programmet sier at norsk skole i mye større grad enn i dag må ta høyde også for de praktisk flinke elevene uten at det går på bekostning av dem som er flinke med teorien.

En rød tråd i skoleprogrammet er valgfrihet ut fra elevenes egne ønsker, enten det er ønske om fordypning i praktiske fag eller teoretiske fag som for eksempel realfag.

Sp vil gjenreise respekten for og anerkjennelsen av de praktiske fagene for å hindre frafall fra yrkesfagene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse