JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Norge er ikke i krig

Men norske styrker vil gå inn i en krevende virkelighet i Libya, hvor det pågår krigshandlinger på bakken, sier Jonas Gahr Støre.

– Norge ønsker å være i front for å gjennomføre resolusjonen fra FNs sikkerhetsråd politisk, humanitært og også militært. Målet er å bidra til beskyttelse av sivile, sa Støre til NRK lørdag kveld.

Utenriksministeren sier norske soldater etter planen ikke skal gå inn i operasjoner på bakken. Han understreker at en bred koalisjon av land er sammen om operasjonen, og mener norske styrker står overfor en krevende jobb.

– Norge er ikke krig. De vil gå inn i en virkelighet som er veldig krevende i Libya, hvor det pågår krigshandlinger på bakken mellom libyere. Det er ikke enkelt. Det er mange spørsmål som reiser seg. Krevende valg ligger foran oss, men alternativet om ikke å gjøre noe er enda dårligere. Derfor ønsker Norge å være med å ta sin del av ansvaret, sier Støre.

Han forteller at selv om NATO-land vil spille en ledende rolle i operasjonen, deler forsvarsalliansen ansvaret med en rekke andre land.

– Jeg tror av mange årsaker at NATO er assosiert med å være Vestens organisasjon, og at den alene skulle ha ansvaret her ville sende gale signaler og heller ikke reflektere det som er virkeligheten, nemlig om at dette er kommet i gang fordi den Arabiske Liga har pushet på, sier Jonas Gahr Støre. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse