JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtter Libya-politikken

Regjeringen har bred støtte i Stortinget for sin håndtering av den norske deltakelsen i operasjonene i Libya.

Etter tirsdagens møte i den utvidede utenrikskomité var kritikken fra tidligere forstummet. Alle mener regjeringen har håndtert saken på en god måte etter at FNs sikkerhetsråd vedtok sin resolusjon.

Det var heller ingen kritikk av at den aktive norske deltakelsen tar tid på grunn av usikkerhet om kommandostrukturer og at norske engasjementsregler ennå ikke er klare. Dette er brikker de er sikre på vil falle på plass.

– Gaddafi må bort

Opposisjonen legger vekt på at FN-resolusjonen først og fremst legger vekt på at sivilbefolkningen skal beskyttes.

– Vi mener at Gaddafi må bort fordi han forfølger og undertrykker sitt eget folk, og det er viktig at regjeringen følger opp med humanitær hjelp, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.

Hun er også bekymret over økt rakettutskyting fra Gaza mot Israel og frykter at dette kan bety at Iran trekker i trådene i regionen.

Beskytte sivile

Høyres leder Erna Solberg understreker at det viktigste er at alle står sammen

– De som deltar i operasjonen må avgjøre hvem som skal lede den. Det viktige er at det kommer regler for kommandostrukturen, ikke hvem som leder operasjonene, sier hun.

Solberg legger vekt på at det militære engasjementet først og fremst handler om å beskytte sivile. Spørsmålet om Gaddafis skjebne mener hun er et politisk spørsmål, ikke et militært. Men heller ikke hun ser for seg en løsning der Gaddafi fortsatt sitter med makten.

– Det som er viktig er at verdenssamfunnet samlet seg og viste handlekraft for å stanse overgrepene mot befolkningen fra Libyas hersker, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Også han kan vanskelig seg for seg en løsning med Gaddafi som fortsatt hersker i Libya. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse