JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp krever reiselivsmelding

Fremskrittspartiet ber regjeringen om å legge fram en egen stortingsmelding om reiselivet.

– Vi ønsker en samordnet og framtidsrettet strategi for norsk reiselivsnæring, sier stortingsrepresentant Harald T. Nesvik (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Stortinget må få anledning til å behandle en slik strategi. Det er ikke godt nok at regjeringen lager en intern strategi som verken blir gjenstand for behandling eller debatt i Stortinget, sier Nesvik.

Ønsker bredde

– Dersom Norge skal kunne lykkes med reiselivssatsingen, så må det tenkes langsiktig. Regjeringen må være villig til å høre på innspill også utenfor egen sfære, sier Nesvik og advarer mot en for smal strategi som ikke peker ut over stortingsperioden.

– Det tar tid å bygge opp nye markeder og tiltak. Reiselivet må sees i mange sammenhenger, poengterer Frp-talsmannen.

Nesvik trekker fram stikkord som samferdsel, ruteplanlegging, internettbooking, internasjonale trender og markeder, priser så vel som åpningstider.

En invitasjon

Han hevder at regjeringen har en lite pragmatisk holdning der det skinner igjennom at det er de rødgrønne som vet best.

– Jeg forventer at regjeringen tar imot denne invitasjonen til et tverrpolitisk verksted som en slik stortingsmelding vil være, oppfordrer Nesvik.

Han mener regjeringens signaler har vært uklare og lite samordnet.

– Norge er lite kjent i utlandet som reisemål og har i liten grad har greid å ta markedsandeler av den økende internasjonale turismen.

Norske fortrinn

– Reiselivsnæringen er en næring i sterk internasjonal vekst og en næring der Norge har en rekke naturgitte fortrinn som bør utnyttes i tråd med en aktiv næringspolitikk, påpeker Nesvik.

– Flere land har utarbeidet en klar strategi for å legge forholdene til rette for å utvikle reiselivsnæringen som en vekstbransje. Dessverre mangler vi i Norge en slik strategi, til tross for at vi har de beste forutsetninger for en sterk og vekstkraftig næring, sier Nesvik.

Felles nettsted

Frp etterlyser en bedre samordning mellom transportselskapene for å sikre koordinering av ruteinformasjon.

– Det vil øke tilgjengeligheten til reisedestinasjonene og samtidig være med å heve kvaliteten på selve reisen, mener Nesvik.

Han ønsker ulik informasjon lett tilgjengelig på ett felles nettsted, slik at de som vurderer å legge ferien til Norge kan få fullstendig oversikt over hvordan de kan komme seg rundt i Norge på tvers av regioner.

– Cruisetrafikken i Norge er sterkt økende, og de som velger cruise som ferieform har i dag andre krav til tilbudet enn for få år siden, sier Nesvik. Han peker på at mange turister ønsker en kombinasjon av cruise og landbasert ferie. (ANB)

Annonse
Annonse