JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke si hva Frp visste

Generalsekretær Geir Mo i Frp vil ikke svare på om partiet visste om anklagene mot Trond Birkedal før saken ble kjent i pressen.

Sent mandag kveld skal en 17 år gammel gutt ha tatt kontakt med Mo og fortalt at han hadde sex med Birkedal på en sommerleir i FpU som 15-åring.

Mo oppfordret ham til å gå til politiet, men vil ikke si hvor mange han har gitt det samme rådet.

– Nei, det blir et detaljnivå som jeg ikke vil gå inn i. I en stor organisasjon som vår kommer det fra tid til annen rykter og påstander om enkeltpersoner. Jo mer framtredende personen er, jo større er rykteflommen, sier Frps generalsekretær til NTB.

Trond Birkedal (31) er tidligere leder av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) og var inntil denne uken Frps ordførerkandidat i Stavanger. Han ble regnet som en stigende stjerne, og har allerede representert partiet i fjernsynsdebatter.

Taus

Mo sier alle som fremmer påstander om overgrep eller straffbare forhold rådes om å gå til politiet. Men når Fremskrittspartiet ble kjent med påstandene mot Birkedal, vil han ikke si noe om.

– Vi vil ikke kommentere enkeltpersoner eller rykter og påstander mot enkeltpersoner. Det ville være uansvarlig og uprofesjonelt. Som ansvarlig leder er jeg nødt til å ha en profesjonell tilnærming til dette, uansett hvor mye journalister og kommentatorer hyler og skriker, sier Mo.

På største alvor

Han oppfordrer alle som måtte ha noe å fortelle om å henvende seg til politiet, og sier partiet fortløpende oversender relevant informasjon.

– Vi tar denne saken på det aller største alvor.

– Ser du at den uttalelsen vil kunne framstå i et underlig lys dersom det viser seg at Frps ledelse visste om Birkedal-saken før den ble kjent i pressen?

– Vi tar alle slike henvendelser alvorlig, snakker med de involverte og oppfordrer til å gå til politiet dersom noe ulovlig skal ha skjedd. Vi håndterer alle slike saker etter et strengt regelverk og gjør det vi kan gjøre som organisasjon. Vi skal verken etterforske eller dømme, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse