JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever dobbelt så mange norsktimer

Regjeringen vil kreve at innvandrere tar dobbelt så mange timer i norsk og samfunnsfag som i dag.

Samt at de innfører obligatorisk avslutningsprøve.

Når lovendringene regjeringen nå foreslår trer i kraft, må innvandrere dokumentere at de har fullført 600 timer norsk- og samfunnsundervisning for å få norsk statsborgerskap. Etter å ha oppfylt minimumskravet vil det også bli stilt krav om avslutningsprøve. Lovendringene blir behandlet i statsråd fredag og kommer trolig til å tre i kraft i løpet av 2012, bekrefter barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) overfor NTB.

– Vi ønsker å stille tydeligere krav om at de som kommer til Norge lærer seg norsk. Men vi ser at veldig mange trenger flere timer enn i dag for å komme opp på et akseptabelt nivå, sier Lysbakken.

Det er så langt ikke koblet noen sanksjoner til ikke å ha bestått prøven, men Lysbakken bekrefter at regjeringen ser på muligheten for å knytte krav om bestått prøve til rettighetene til å få statsborgerskap. Før den tid vil vi de som enten ikke har tatt eller ikke bestått prøven, ikke få noen dokumentasjon på sine kunnskaper.

– Det finnes ingen viktigere enkeltfaktor for å lykkes med integrering enn at alle som kommer til Norge lærer seg norsk. Vi stiller klarere krav, men styrker også rettighetene til å få norsk- og samfunnsundervisning, sier han. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse