JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skåler for Lofoten

SV-leder Kristin Halvorsen avfeier alt snakk om at den utsatte konsekvensutredningen for Lofoten bare er «en halv seier».

Hun forsikrer at Lofoten og Vesterålen vil bli varig vernet med SV i regjering.

Under åpningen av landsmøtet i Lillestrøm fredag brukte Halvorsen som ventet regjeringens vedtak om Lofoten for alt det var verdt. Hun betegnet regjeringens beslutning som et stolt øyeblikk for SV og et bevis på at systematisk og langvarig arbeid betaler seg.

– Vi skal vinne Lofoten og Vesterålen ikke bare én og to ganger, men tre, fire og fem. Det er riktig som noen sier at seieren ikke er evig, siden heller ingen sitter evig på Stortinget. Men så lenge SV er i regjering, skal ikke dette helt spesielle området åpnes for oljevirksomhet, sa partilederen og høstet dundrende applaus.

Norge i krig

Halvorsen brukte også landsmøtetalen til å forsvare regjeringens Libya-politikk, men la til at det fortsatt hersker stor uklarhet omkring det videre forløpet.

– Det er alltid lettere å starte en krig enn å avslutte den, sa Halvorsen.

Det er ventet at den norske deltakelsen med seks jagerfly vil bli møtt med kritikk på landsmøtet. Men SV-lederen var opptatt av at hun ikke har møtt en eneste partifelle som ikke har støttet FN-resolusjonen.

– Regjeringen ga sitt ja til å sende fly fordi det er viktig å støtte de demokratiske revolusjonene som akkurat nå skjer i Midtøsten. Dersom de diktatorene som ikke rettet våpen mot sine egne mistet makten, mens de som angrep sitt eget folk ble sittende, ville hele denne demokratiske revolusjonen stanse opp, sa Halvorsen.

Skole og næring

Halvorsen vil forandre og forbedre ungdomsskolen og satse mer på yrkesfagene. Heldagsskolen skal bli den neste skolereformen, varslet hun.

– Skolen skal ikke bare forberede elevene på arbeidslivet, den skal forberede dem på livet, sa hun.

Den mangfoldige lærerrollen var partiledere også opptatt av:

– Elevene ønsker at læreren skal være en blanding av Robin Hood, mor Theresa, Petter Stordalen og Albert Einstein, sa Halvorsen.

Samtidig varslet hun at SV skal bli et næringsparti.

– SV skal bli et næringsparti med by og land, hand i hand, nærmest proklamerte partilederen, uten at budskapet ble møtt med alt for entusiastisk applaus fra landsmøtesalen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse