JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slipper trolig Birkedal-avhør

Politiet har foreløpig ingen planer om å innkalle Frp-leder Siv Jensen til avhør om siktelsen mot Trond Birkedal.

Avhørene av vitner og fornærmede i saken så langt er planlagt avsluttet denne uka.

Politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt opplyser til NTB at politiet så langt har avhørt to personer i Frp-ledelsen i forbindelse med siktelsen mot den tidligere Frp-toppen Trond Birkedal. .

– Vi har snakket med generalsekretær Geir Mo og Fpu-leder Ove Vanebo. Utover det har vi per nå ingen planer om å snakke med andre i partiledelsen. I en slik sak kan man likevel aldri si aldri, så vi utelukker ikke at det kan bli aktuelt å snakke med flere, sier Monsen.

Birkedal ble forrige onsdag siktet for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig gutt og for å ha snikfilmet unge menn på badet sitt. Lovbruddene skal ha funnet sted fra juni 2008 fram til Birkedal ble pågrepet søndag 20. mars i Stavanger. Den tidligere ordførerkandidaten samtykket sist onsdag til to ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

Konfronterer Birkedal

Etter å ha snakket med andre involverte i saken vil politiet denne uken gjennomføre minst et nytt avhør av Birkedal.

– Vi har inntrykk av at han er villig til det. I tillegg skal det avhøres tre-fire personer som kan ha opplysninger om de påståtte overgrepene, også det regner vi med å få til denne uka, sier Monsen.

Arbeidet med å gjennomgå datamaterialet som er beslaglagt hos Birkedal pågår fremdeles og vil ta tid. Monsen understreker at det kan komme fram opplysninger der som gjør det aktuelt å snakke med flere i saken.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal seks personer ha blitt snikfilmet.

– Det er nok noe sånt noe, men som vi har sagt til flere er ikke disse tallene helt sikre ennå, sier Monsen.

Ny kandidat

Mandag kveld møtes Stavanger Frp på Victoria Hotel i byen for å avgjøre hvem som skal overta Birkedals rolle som partiets ordførerkandidat ved høstens lokalvalg.

Lokallagets medlemmer var i sjokk etter at det for en uke siden ble kjent at Birkedal var siktet og hadde trukket seg fra alle verv i partiet. I et ekstraordinært styremøte tirsdag ble det vedtatt at ny førstekandidat og ny ordførerkandidat skulle velges. Gro Elise Christiansen ble valgt til ny gruppeleder av Frps bystyregruppe i Stavanger.

Sissel Stenberg og Tore B. Kallevig er før møtet aktuelle som ordfører- kandidat. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse