JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Demonstrerer mot datalagring

– Motstanden mot datalagringsdirektivet er massiv i alle ungdomspartiene, sier Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn.

christina.halvorsen@anb.no

Onsdag demonstrerer trolig tusenvis over hele landet mot datalagringsdirektivet.

Ungdomspartiene til stortingspartiene har gått sammen om demonstrasjonene, som vil foregå i Oslo, Trondheim, Skien, Bodø, Ålesund, Stavanger og Bergen onsdag.

Ungdomspartiene vil sende «et kraftig signal til sine moderpartier på Stortinget».

– Massiv motstand

– Motstanden mot datalagringsdirektivet er massiv i alle ungdomspartiene. Jeg kan ikke huske en annen sak som så til de grader har samlet morgendagens politikere rundt et felles standpunkt. Det burde være en alvorlig tankevekker for våre moderparti, som nå skal ta en avgjørelse på vegne av personvernet til millioner av nordmenn. Vi oppfordrer våre stortingspolitikere til å stemme etter egen samvittighet, ikke etter partipisk, sier initiativtaker og Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn.

– Ungdom vil ikke ha dette. Vi ber stortingspolitikerne ta stilling til om de vil at ungdom skal vokse opp i et samfunn der de blir døgnkontinuerlig overvåket, slik datalagringsdirektivet legger opp til, sier Rotevatn til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Mange vil delta

«Vi vil ikke leve i et Norge der staten erklærer kollektiv mistillit til sine borgere. Vi vil leve i et Norge fritt for overvåkning. Vi vil leve i et Norge fritt for datalagringsdirektivet», heter det på demonstrasjonens facebook-side.

Tirsdag ettermiddag hadde allerede nærmere 5.500 personer klikket «deltar» på Facebook.

– Vi ser en utrolig stor interesse. Vi vet at ungdomspartiene rundt i landet mobiliserer for at dette skal bli en stor markering. Vi merker at engasjementet er stort, ikke minst der de har moderparti som har tenkt å stemme dette gjennom. Særlig folk i Unge Høyre er veldig engasjerte, og det gjelder også de fleste av oss, sier Rotevatn. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse