JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Burde ikke du holde kjeft?»

Frps stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen går hardt ut mot partikollega Trond Birkedal.

Birkedal er siktet for seksuell omgang med en mindreårig gutt og for å ha filmet unge menn i smug mens de badet hjemme hos ham i Stavanger.

Fredag ble han løslatt etter ti dager i varetekt med brev- og besøksforbud. Samme kveld tipset han via Twitter om et intervju han har gitt til Rogalands Avis. Kort tid etter fikk han svar fra partikollega Per-Willy Amundsen.

– Burde ikke du bare holde kjeft? Takk for det du har påført partiet!, lød Amundsens Twitter–svar.

Overfor VG Nett utdyper han det skarpe utfallet mot Birkedal.

– Jeg synes Trond Birkedal har brutt tilliten til så mange mennesker at han burde gå i seg selv og skamme seg over det han har gjort, sier Amundsen.

– Jeg sier det jeg sier fordi denne mannen har brutt all tillit som partiet hadde til ham. Når han legger ut oppdateringer på Twitter, så synes jeg det er greit at han får tilbakemelding fra oss som synes denne saken har vært vanskelig, fortsetter stortingspolitikeren.

At Birkedal nå vil fortelle sin historie i mediene, er Amundsen lite glad for.

– Han må gjerne gjøre hva han vil for å skade partiet enda mer. Det er et helt vanvittig tillitsbrudd han har begått mot partiet. Vi har ingen tillit til ham som person, så for oss som parti er ikke dette hyggelig, sier Amundsen.

Etter pågripelsen trakk Birkedal seg umiddelbart som ordførerkandidat i Stavanger og fra alle verv i Fremskrittspartiet.

Ingen i Frp-ledelsen var natt til lørdag tilgjengelige for en kommentar til Amundsens krasse utfall mot Birkedal. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse