JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sier hun forstår kritikken

Fremskrittspartiets partileder Siv Jensen sier at hun forstår kritikken mot partiledelsens håndtering av Birkedal-saken.

– Jeg har ingen problem med å forstå at folk synes vi taklet saken dårlig. Alle, meg selv inkludert, er veldig klar over det. Men på den andre siden er det veldig lett å se hvordan andre reagerer og oppfører seg når de ser saken utenfra, mens det er vanskeligere når en står midt oppi det selv, sier Siv Jensen til Stavanger Aftenblad.

– Slike saker er aldri lette, men vi skal fortsette å prøve å finne de best mulige løsningene for å håndtere saken riktig. Akkurat nå planlegger vi en rutine innad i partiet slik at vi kan takle det videre på en bedre måte, sier hun om saken der partiets tidligere ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal, er siktet blant annet for seksuell omgang med en mindreårig.

Jensen tror ikke at Frp vil miste velgere på grunn av saken.

– Vi var forberedt på en storm i partiet nå i etterkant, men vi tror det vil gi kortsiktig effekt på meningsmålingene. Folk flest klarer heldigvis å skille sak og person.

Stavanger Aftenblad skriver tirsdag at en lokal meningsmåling blant regionens velgere viser at 64 prosent mener at Birkedal-saken ble taklet dårlig eller svært dårlig av Frps sentrale ledelse, mens bare 7 prosent mente at saken ble taklet bra eller svært bra. 29 prosent hadde ingen mening.

Ifølge den samme målingen ville Frp fått 17,3 prosent av stemmene i Stavanger om det var valg i dag. Selv om dette er en nedgang fra en måling i september i fjor (19,6), er dette likevel godt over oppslutningen på 15,5 prosent fra kommunevalget i 2007. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse