JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny rotasjon utsatt igjen

LO og NHO strever med å komme til enighet om nye rotasjonsordninger. Ny frist er satt til søndag 19. april.

anette@lo-media.no

LO og NHO har lenge vært uenige om hvordan de skal praktisere de ulike rotasjonsordningene. De mest populære rotasjonene er 14-21 og 12-16, men disse ordningene gjør at de ansatte ikke får jobbet mer enn 33,6 timer i uka.

Brukte av ferien sin

I begynnelsen brukte de ansatte av ferien sin for å få rotasjonen til å gå opp, men til slutt sa LO nei. Da gikk NHO til arbeidsretten, og i januar vant arbeidsgiverne frem. Siden har det vært et åpent spørsmål om hvordan rotasjonsordningene skal praktiseres.

Det er i all hovedsak Fellesforbundet og EL & IT Forbundet som berøres av arbeidsrettsdommen. De har siden januar forsøkt å forhandle med sine motparter i NHO, uten å komme til enighet. 15. mars spilte de ballen tilbake til LO og NHO, med ny frist 22. mars. Siden ble fristen utsatt til 29. mars, uten at de ble enige av den grunn.

Tariffoppgjøret først

– På grunn av det pågående tariffoppgjøret og nær forestående påskehøytid, trenger partene noe mer tid, melder Norsk Industri på sine nettsider.

LO og NHO er derfor enige om at alle godkjennelser som er gitt for de aktuelle rotasjonsordninger med utløp 15. mars (senere forlenget til 22. og 29. mars), er forlenget ytterligere frem til søndag 19. april kl. 24.00.

Annonse

Flere saker

Annonse