JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

136 mister jobben

136 Telenor-ansatte mister jobben 1. juli i år.

Det er klart etter at styret i Telenor Norge i dag vedtok å legge ned de fire kundeservicesentrene i Hammerfest, Bardu, Gol og Sarpsborg.

– Vi er skuffet over at Telenor ikke har vært lydhøre for våre argumenter. Dette er en trist og tung dag, sier Bjørn Andre Anderssen, konserntillitsvalgt i Negotia.

Negotia jobbet til det siste for å stoppe styrevedtaket som i utgangspunktet sto på dagsorden onsdag denne uken.

På grunn av brudd på drøftingsplikten, ble saken utsatt til fredag, slik at partene kunne gjennomføre reelle drøftinger.

For liten tid

– Det ble ikke gitt nødvendig tid til å etterprøve Telenoradministrasjonens framlagte gevinstberegninger, sier Anderssen som mener det fortsatt er brudd på hovedavtalens bestemmelser om drøftingsplikten.

– Telenor har sett helt bort fra at det ved rasjonaliseringstiltak skal foretas en avveining mellom bedriftens behov for å rasjonalisere og de ulemper oppsigelsen har for de ansatte. Dette står nedfelt i Arbeidsmiljøloven.

Profitt

Negotia mener de store personalmessige konsekvensene nedleggelsen av de fire kundeservice-lokasjoner får, må veie tyngre enn den totale besparelsen på 30 millioner kroner som Telenor har presentert.

– Det er leit å konstatere at Telenor nok en gang lar profitt går foran samfunnsansvar og distriktspolitikk, sier Anderssen. (ANB)

Annonse
Annonse