JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Undrer seg over debatt om arbeidstid

LO Stat har ikke merket noe folkekrav fra medlemmene om en radikal endring av arbeidstidsordningene.

– Arbeidsmiljøloven tar hensyn til både ansatte og brukere, sier leder Tone Rønoldtangen på LO Stats nettside.

Rønoldtangen mener at høyresidens angrep på innstillingsretten i arbeidsmiljøloven er et ideologisk angrep på fagbevegelsen. Dette vil LO Stat slå tilbake på.

– Sammen med forbundene i LO Stat har vi god oversikt på dette området. Vi har ikke merket noe folkekrav om at medlemmene vil ha en radikal endring i arbeidstidsordningene. Det betyr ikke at vi er uvillige til å diskutere disse tingene. Det gjør vi hele tiden, men når utgangspunktet for debatten skal være en omfattende endring av dagens ordning, er vi ikke med mer, sier hun.

– Det er en grunn til at grensene i arbeidsmiljøloven er satt. Vi vet ganske mye om ulempene ved skift- og turnusarbeid. Å sørge for et frislepp på dette området vil kunne gå utover kvaliteten for brukerne og helsa til de ansatte. Når det vises til prøveprosjekter der alle er tilfredse, så er dette prosjekter som preges av store ressurser, god grunnbemanning og oppfølging og evaluering underveis. Det vil neppe være tilfellet over alt, sier LO Stat-lederen.

Saken på lostat.no

Annonse
Annonse