JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyd med tariffoppgjøret

Arve Bakke mener at bedriftene kan leve med det generelle tillegget på ei krone. – Med tanke på landets vanskelige økonomiske situasjonen, er jeg godt fornøyd med årets mellomoppgjør, sier Fellesforbundet leder.

– Resultatet av forhandlingene mellom LO og NHO er fornuftig, med et generelt tillegg på ei krone og et lavlønnstillegg på det samme beløpet, mener Arve Bakke.

– Mange hensyn å ta

– Det er viktig at vi også i en vanskelig tid klarer å utjevne slik at de som tjener dårligst får litt mer. I en tid med stigende arbeidsledighet er det forøvrig mange hensyn å ta, påpeker Bakke og sier at et lønnsoppgjør ikke må føre til at flere blir ledige.

Lavtlønnstillegget blir gitt til sju av Fellesforbundets overenskomster som har en lønn under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn utgjør rundt 319.000 kroner i året.

Gjelder sju områder

De sju er overenskomsten for bokbinderier, serigrafioverenskomsten, overenskomsten for naturbruk, AMB-overenskomsten, Landsforpleiningsavtalen, Teko-overenskomsten og Riksavtalen for hotell og restaurant. Nær 10.000 av Fellesforbundets medlemmer får lavtlønnstillegget på ei krone. Til sammen blir dette rundt 4000 kroner i året til de lavest lønte.

Kan la være

Partene lokalt kan avtale helt eller delvis bortfall eller utsettelse av lavtlønnstillegget. Dette forutsetter enighet lokalt, og avlønningen må ikke være lavere enn overenskomstens lønnsbestemmelser, påpeker Fellesforbundet.

LOs representantskap skal ta stilling til forhandlingsresultatet 28. april.

Annonse
Annonse