JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Roser regjeringen for KrF-politikk

KrF ønsker regjeringen velkommen etter med et gammelt KrF-forslag.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Regjeringen legger nå til rette for at vanskeligstilte får leie bolig med sikte på å eie den. Husbanken skal brukes på nye måter, inspirert av et prosjekt i Fræna kommune. Først kjøper kommunen en bolig ved hjelp av grunnlån og tilskudd for utleieboliger. Når beboeren så har leid boligen noen år, kan han selv få eie den ved hjelp av både startlån og tilskudd.

– Det er flott at regjeringen nå signaliserer at de vil følge opp KrFs forslag om en leasing-modell i boligmarkedet. Nå er det viktig at Husbankens virkemidler innrettes slik at det blir en reell mulighet for vanskeligstilte til å komme inn på boligmarkedet, sier KrFs sosialpolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)

Å ha en egen bolig er en viktig forutsetning for å lykkes på mange andre områder i livet. Dette er en investering som vil lønne seg for samfunnet å ta, mener Ropstad.

– Men da må også tilskuddet, når leietager vil overta boligen etter noen år, være godt nok til at det blir realistisk for leietageren å kunne overta den. Saken er til behandling i komiteen nå, og KrF kommer til å passe på at ordningen blir slik vi hadde tenkt, avslutter en foreløpig fornøyd Ropstad. (ANB)

Annonse
Annonse