JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV-veteran var hallik

En 60 år gammel kommunepolitiker for SV er dømt til 75 dagers betinget fengsel for hallikvirksomhet.

Mannen sier nå fra seg alle politiske verv, melder VG.

60-åringen er dømt for tre tilfeller av hallikvirksomhet i 2009 og 2010. Han skal ifølge dommen ha bestilt og betalt hotellrom i Trondheim for tre prostituerte kvinner fra Øst-Europa.

Fengselsstraffen fra Sør-Trøndelag tingrett er betinget, med to års prøvetid. I tillegg må han betale 37.000 kroner i bot. Han er i tillegg dømt for et forsøk på å kjøpe seksuelle tjenester i Trondheim sentrum og promillekjøring.

– Til tross for at siktede gjentatte ganger er pågrepet av politiet, har siktede fortsatt sin forbrytelse, heter det i dommen.

– Jeg var dumsnill, men jeg gjorde ikke annet enn å hjelpe kvinnene, sier SV–politikeren til avisa.

Han er ikke dømt for å ha hatt fortjeneste på virksomheten. Selv hevder han at saken er en bagatell og ikke kan sammenlignes med Birkedal-saken i Frp.

Partisekretær Silje Schei Tveitdal i SV har følgende kommentar:

– Vi tar avstand fra den type virksomhet og støtter vedkommendes avgjørelse om å trekke seg fra alle partiverv, sier hun til VG. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse