JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Beskylder Jens for dobbeltmoral

Sykehuskrangelen mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet fortsetter.

Nå beskylder Sps Per Olaf Lundteigen statsminister Jens Stoltenberg (Ap) for dobbeltmoral og for å spre desinformasjon.

Under en uke etter at partileder Liv Signe Navarsete skjelte ut en aktivist i en diskusjon som lokalsykehusene, tar partikollega Lundteigen opp hansken i Aftenposten. Men han går lenger opp på rangstigen og retter skytset mot statsministeren og regjeringskollega Ap.

– Jeg mener Ap bedriver dobbeltmoral. På den ene siden gir helsestatsråden, i foretaksmøtene med ledelsen i helseforetakene, signaler som leder til at lokalsykehusene ribbes. Det skjer i det skjulte, og man må være innsider for å forstå rekkevidden av de faglige formuleringene. Dette foregår samtidig med at regjeringserklæringen gir inntrykk av at lokalsykehusene skal sikres og utvikles, sier Lundteigen.

Han mener at det er svært krevende for Sp å sitte i regjeringen og tror at tilliten til partiet svekkes for hvert år som går. Han nekter imidlertid å kommentere om Sp bør gå ut av regjeringen i sykehusspørsmålet og tror verken Jens Stoltenberg eller partisekretær Raymond Johansen kan forvente at bråket om lokalsykehusene nå roer seg.

– Det er helt feil at konfliktene er over, advarer han og gir Jens Stoltenberg mye av skylden for sentraliseringsiveren i Ap.

– Hoveddrivkraften er Jens Stoltenberg. Men når hans standpunkt møter folkeviljen, vil han lære at hans kalde, økonomiske resonnement ikke er i samsvar med hva folk opplever som trygghet, mener Per Olaf Lundteigen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse