JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Sender ikke en mann til galgen

Frp-leder Siv Jensen vil ikke sende mulla Krekar tilbake til Irak så lenge han risikerer dødsstraff der.

Myndighetene i Nord-Irak har gitt Norge klar beskjed om at mulla Krekar skal straffes med døden dersom Norge sender ham til Irak. Det vil ikke Jensen ha noe av, skriver VG Nett.

– Vi sender ikke en mann til galgen, men i påvente av en sikker og forsvarlig retur bør han sitte i forvaring i Norge, sier Jensen.

Hun har tidligere vært blant de ivrigste pådriverne for å få sendt Krekar til Irak så raskt som mulig. Men Frp har respekt for internasjonale avtaler som forplikter Norge til ikke å sende folk i døden, understreker Jensen.

Hun ser samtidig at det er problematisk at Krekar kan bevege seg i Norge som en fri mann. Han har det for godt her, mener hun.

– Vi vet hva han har gjort og hva han har fått av domsavsigelser i Norge. At han likevel lever under såpass gode forhold er en hån mot det norske folk, sier Jensen.

Frp-lederen synes det er problematisk at Stortinget ikke er blitt orientert om samtalene som statssekretær Pål Lønseth (Ap) har hatt med nordirakiske myndigheter. Hun krever derfor at justisminister Knut Storberget (Ap) redegjør i Stortinget. Men Lønseth viser til at nordirakiske myndigheters synspunkt på Krekar er det samme nå som før. Han viser også til at Iraks utenriksminister under et besøk i Norge i 2009 besøkte utenrikskomiteen på Stortinget, hvor Frp var til stede. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse