JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

To døde hos Marine Harvest

To ansatte hos Marine Harvest i Chile er omkommet på en oppdrettsflåte. Selskapet setter i gang intern granskning av ulykken.

Med arbeidsleder Nilo Burgos (34) og oppdrettsarbeider Raul Villegas (43) er tallet på omkomne i arbeidsulykker i chilensk oppdrettsnæring oppe i 63 siden 2005, i praksis en dødsulykke per måned.

Kullosforgiftet?

De to ble funnet livløse i en liten bygning ute på flåten. Årsaken er ikke avklart, men teorien er at de ble forgiftet av kullos fra en maskin i anlegget. Arbeidstilsynet og øvrige myndigheter undersøker nå omstendighetene rundt ulykken.

Økt press

Fagbevegelsen i chilensk laksenæring er opprørt over dødsulykken i Region de los Lagos. Den massive laksedøden på grunn av ILA-viruset i Chile har ført til økt press på de ansatte, spesielt på flåtene, der fisken hentes opp.

President Ricardo Casas i Føderasjonen av fiskeriarbeidere i Puertto Mont sier arbeidsmengden har økt voldsomt på oppdrettsanleggene de siste månedene og at føderasjonen har bedt om flere kontroller fra Arbeidstilsynet.

Stor usikkerhet

Javier Ugarte, president i Laksearbeiderforbundet, sier dødsulykken kommer til å gjøre tingene vanskeligere, spesielt når arbeiderne er i en situasjon hvor de ikke vet om de har arbeid eller ikke i framtida på grunn av fiskehelseproblemer og stenging av anlegg.

Annonse

Flere saker

Annonse