JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sier nei til Siv Jensen

Birkedal-saken er svært belastende for Frp og Siv Jensen.

På en ny meningsmåling synker tilliten til Siv Jensen kraftig og bare én av ti vil ha henne som statsminister.

Mens 32 prosent av velgerne hadde stor eller svært stor tillit til Frp-lederen i desember, er tallet i april nede i 21 prosent, viser en undersøkelse foretatt av InFact for VG.

På spørsmål om hun er en god statsministerkandidat, svarer 12 prosent ja. Det er en nedgang på 6 prosentpoeng siden desember.

– Med tanke på hvordan jeg er blitt fremstilt i mediene de siste ukene, er vel ikke dette spesielt overraskende, sier Siv Jensen og sikter til Birkedal-saken.

Valgforsker Hanne Marthe Narud ved Universitetet i Oslo mener også at Birkedal-saken er årsaken til den dårlige målingen for Jensen.

– Nesten enhver partileder, ikke bare Siv Jensen, ville gått tilbake med en sånn sak i fanget, sier Narud.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er fortsatt den politikeren som folk har mest tillit til. Hele 57 prosent svarer at de har svært stor eller stor tillit til ham.

Det er riktignok en nedgang på 6 prosentpoeng siden desember, men likevel langt foran den neste på lista, som er Høyre-leder Erna Solberg med 42 prosent.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) får tommelen opp av 40 prosent på tredjeplass når det gjelder tillit, men foretrekkes fremdeles av flesteparten når det gjelder nettopp statsministervervet. 33 prosent vil ha ham som statsminister, noe som er en framgang fra desember på hele 9 prosentpoeng.

På andreplass følger Erna Solberg (H) med 27 prosents oppslutning, og på tredje Jonas Gahr Støre (Ap) som 16 prosent ville foretrukket som statsminister. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse