JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nokia sparker 4.000

Den finske mobilgiganten Nokia sparker 4.000 ansatte. De fleste av dem jobber i Danmark, Finland og Storbritannia.

Bedriften planlegger å redusere sine driftskostnader med 1 milliard euro, nærmere 8 milliarder kroner, i 2013 sammenlignet med 2010.

– Det er en hard realitet, og vi arbeider tett med våre ansatte og partnere for å få på plass langsiktige planer for at de dyktige folkene i Nokia skal få nytt arbeid, sier toppsjef Stephen Elop i en uttalelse.

Han røpet at selskapet vurderte å opplyse om avskjedigelsene litt etter litt, men at disse planene ble droppet.

– Hvis vi tror at dette kommer til å skje, bør vi avsløre alt på en gang, sier han.

Overfører 3.000

Forhandlingene om oppsigelsene ventes å være ferdige til sommeren.

I tillegg til dem som sies opp, planlegger Nokia å overføre 3.000 stillinger til konsulentfirmaet Accenture innen slutten av 2011.

1.400 ansatte i Finland og 950 i Danmark blir berørt. Også ansatte i Kina, India og USA blir sagt opp eller outsourcet.

Optimisme på børsen

Den finske telekomkjempen har de siste årene hengt langt etter konkurrentene i smarttelefonmarkedet. Apple og andre selskaper har fått en stadig større bit av kaka, mens Nokia har slitt med skrumpende markedsandeler.

Avskjedigelsene har vært ventet siden Elop i februar kunngjorde at Nokia ville forlate sitt eget Symbian-system til fordel for samkjøring med Microsoft. Symbian et operativsystemet som blir brukt i smarttelefoner.

Ny optimisme på Nokias vegne førte til at verdien på selskapets aksjer steg med 3,19 prosent på den finske børsen under onsdagens handel. (ANB-NTB-Ritzau-FNB)

Annonse
Annonse