JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Styrker Arbeidstilsynet

Regjeringen bevilger 10 millioner kroner ekstra til Arbeidstilsynet i 2011.

Bakgrunnen er et ønske om å skjerpe innsatsen mot brudd på arbeidsmiljøloven, særlig innenfor helsesektoren og i bemanningsbyråene.

LO-leder Roar Flåthen er svært godt fornøyd med at regjeringen følger opp det fagbevegelsen ba om tidligere i vår, etter avsløringene i omsorgsbransjen. Han peker på at stadig nye brudd krever et mer effektivt og synlig Arbeidstilsyn.

Varsler økt kamp

LO-lederen er fornøyd med at Regjeringen følger opp de råd som LO gir i kampen mot sosial dumping, og at de gjennomfører tiltak i tråd med LO og Arbeiderpartiets fellesstrategi for et anstendig arbeidsliv.

I sin 1. mai-tale i Stavanger senere søndag vil Flåthen varsle at LO trapper opp kampen mot sosial dumping.

– Vi krever redusert bruk av bemanningsbyråer, vi krever bedre styring og kontroll og vi krever norske lønns- og arbeidsvilkår i Norge, er hans budskap.

Viktige avsløringer

Statsminister Jens Stoltenbergs 1. mai-budskap er langs de samme linjer. Han sier at avsløringene av useriøse arbeidsforhold i flere bransjer og selskaper viser hvor viktig det er å fortsette arbeidet mot sosial dumping.

– Alle har rett til anstendige arbeidsvilkår, sier Stoltenberg.

Statsministeren måtte så sent som lørdag melde avbud til flere arrangementer i Bergen og omegn på grunn av bihulebetennelse.

I revidert statsbudsjett

Arbeidstilsynet er blitt styrket flere ganger siden 2006, blant annet i forbindelse med regjeringens to handlingsplaner mot sosial dumping.

– Arbeidsgiverne har det selvsagte ansvaret for forsvarlig drift og at arbeidstakere ikke utnyttes. Men det er tydelig at Arbeidstilsynet trengs for å sikre et seriøst arbeidsliv, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap).

Forslaget om å øke bevilgningene til tilsynet med 10 millioner kroner blir fremmet for Stortinget i revidert nasjonalbudsjett. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse