JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Orienterer om norsk bombing

Norske fly skal ha bombet Muammar Gaddafis residens.

Førstkommende mandag vil utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Grete Faremo orientere Stortinget om hva Norge gjør i Libya.

Det har kommet krav om at Stortinget og offentligheten må få vite hva de norske styrkene er med på. Orienteringen vil skje i et åpent stortingsmøte, ikke i den lukkede utvidede utenrikskomité.

– Jeg ønsker å informere Stortingets organer om hva norske styrker er med på. Det er naturlig å orientere Stortinget i denne fasen av operasjonen, ikke minst fordi dette er skarpe oppdrag, sa Faremo til NTB 1. mai.

De norske flygerne skal ha deltatt i flere skarpe angrep, blant annet skal et angrep der to norske F-16-fly deltok ha lagt den libyske lederens hovedkvarter i ruiner.

Faremo og Forsvaret har vært tilbakeholdne med å fortelle om norske fly har vært på vingene og hvilke oppdrag de har utført. Dette har ført til kritikk og påstander om at Faremo vil hindre debatt.

Den norske Libya-deltakelsen vil også bli et tema på landsmøtet til Sosialistisk Venstreparti fredag. Nestleder Bård Vegar Solhjell er bekymret over at krigen er blitt mer omfattende enn FN-resolusjonen legger opp til. Til landsstyremøtet er det kommet forslag om at SV skal gå inn for at Norge må trekke seg ut av den internasjonale operasjonen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse