JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norge tar imot flere fra Libya

Regjeringen har i revidert nasjonalbudsjett besluttet å øke kvoten for libyske flyktninger fra 90 til 340 personer.

Det totale antallet FN-flyktninger økes som et ekstraordinært tiltak. De 90 Libya-flyktningene regjeringen fra før har besluttet å ta imot, har vært innenfor de 1.200 kvoteflyktningene som hvert år fordeles på ulike land. Fredagens avgjørelse om å ta imot 250 personer til fra Libya betegnes som et engangstilfelle for å avhjelpe den humanitære situasjonen.

SV-leder Kristin Halvorsen kunne møte sitt landsstyre fredag med melding om flyktningøkningen.

– Det viser at det som har vært viktig for SV hele veien i denne diskusjonen, at man må ha fokus på humanitær hjelp, er en del av regjeringens politikk. Det er veldig viktig for oss, sa Halvorsen til applaus fra landsstyredelegatene da hun innledet partiets debatt om det fortsatte militære engasjementet i Libya.

Økningen er også mulig fordi flyktningstrømmen til Norge har vært lavere enn forventet i år, slik at flere midler er frigjort, opplyser Justisdepartementet til NTB. Flyktningene skal plukkes ut i samråd med FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og lokale myndigheter.

– Dette er etter regjeringens oppfatning en veldig rettferdig måte å kunne gi opphold til mennesker på. Vi regner med det ikke vil gå lang tid før flyktningene er på plass i Norge, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til NRK. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse