JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet om lønn

Arbeidsgiverforeningen Spekter er kommet til enighet med de sykehusansatte i LO og YS.

Lønnsøkningen blir 2,4 prosent, og minimum 8.000 kroner.

Tillegget gjelder fra 1. juni i år. Minstelønnssatsene heves tilsvarende det generelle tillegget fra samme dato.

– Det er så langt vi kom i år, selv om vi gjerne skulle hatt tilleggene fra 1. mai som i resten av offentlig sektor, sier leder Erik Kollerud i YS Spekter Helse.

– Vi er godt fornøyde med dette oppgjøret. Det var viktig for oss å få til et likt kronetillegg fordi det gir en god sosial profil på oppgjøret. Det sikrer de lavlønte en bedre lønnsutvikling enn gjennomsnittet, samtidig som vi ivaretar de midlere og høyere lønte ved at de får 2,4 prosent, sier nestleder Mette Nord i LO-forbundet Fagforbundet.

Partene er enige om at det ikke skal iverksettes lokale forhandlinger i forbindelse med mellomoppgjøret 2011, opplyser Spekter.

Oppgjøret omfatter YS-forbundene Delta, Parat og Bibliotekarforbundet. YS-forbundene Farmasiforbundet, Maskinistforbundet, STAFO og Negotia forhandler lokalt i de enkelte helseforetakene. Disse forhandlingene er ennå ikke sluttført. (ANB-NTB)

.

Annonse

Flere saker

Annonse