JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Frp svekker lokaldemokratiet

Ap-politikeren Ingalill Olsen advarer mot å gi Frp makt i kommunene.

kjell.werner@anb.no

– Forslaget til lokalpolitisk program for Frp oser av mistillit til lokale politikere, som i Frp-kommuner bare får en rolle som revisorer, sier stortingsrepresentant Ingalill Olsen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Arbeiderpartiets kommunalpolitiske talskvinne hevder at lokalpolitikere må vike til fordel for advokater og et voksende kontrollbyråkrati dersom Frp får gjennomslag.

– En massiv privatisering med anbud, stykkpris og rigide kontrakter vil føre til et svekket lokaldemokrati. Frp ønsker en mye sterkere statlig styring av kommunene. Det vil gi et dårligere tjenestetilbud lokalt, sier Olsen.

Der skoen trykker

– Hvorfor gir statlig styring dårligere tilbud?

– Landet er så variert, og kommunene er så forskjellig at tilbudet må bestemmes lokalt for å kunne bli best, sier hun og minner om at det er kommunepolitikerne som da vet best hvor skoen trykker.

– Frp vil privatisere de kommunale tjenestene. Dermed avvikles også kommunenes ansvar for tjenesteproduksjonen. Jeg tror folk lokalt er mer interessert i å styre samfunnsutviklingen i sin kommune enn å revidere private selskaper, sier Ingalill Olsen.

Tar sterk avstand

Fremskrittspartiets Gjermun Hagesæter avviser kritikken.

– Dette tar jeg veldig sterk avstand fra. Fremskrittspartiet setter brukerne og innbyggerne i sentrum, sier Hagesæter.

– Vår politikk går på at så lenge det finnes et behov i en kommune, så skal det utløse finansiering fra staten uavhengig av om kommunen er rik eller fattig. Det må settes minimumsstandarder på sentralt hold, sier Hagesæter.

– Vi i Frp er også sterke tilhengere av anbudssystem der private aktører slippes til. Vi har stor tro på konkurranse. Det øker både kreativiteten og mangfoldet, sier Hagesæter. (ANB)

Annonse
Annonse