JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp åpner for kommunal SFO-drift

Frp åpner for at kommunene skal kunne drive SFO, men understreker at det ikke må gå ut over helse, skole og eldreomsorg.

I det lokalpolitiske prinsipprogrammet som ble vedtatt av landsmøtet lørdag, heter det at SFO ikke er noen kommunal kjerneoppgave og at partiet heller vil prioritere en lengre skoledag. Men landsmøtet åpnet for at kommunene ved behov kan ha et tilbud om SFO.

Helst vil Frp at oppgaven skal overføres til andre som foreldrestyrte løsninger i egen regi eller i samarbeid med andre.

Forbud mot barnehijab

Et stort flertall på landsmøtet sørget også for at det i det nye programmet kom inn forbud mot hijab i barnehage, SFO og grunnskole.

Det eneste stridsspørsmålet var et forslag om at programmet skulle inneholde et punkt om at utbygging og drift av barnehager i all hovedsak bør skje i privat regi, ble avvist. 99 stemte for å ta det inn, 120 sa nei.

Vil ha vekk fylkeskommunene

Prinsipprogrammet går ellers inn for å redusere det offentlige byråkratiet. Fylkeskommunene og Sametinget skal legges ned. Fylkesmannsembetet skal erstattes av en forvaltningsdomstol og antallet kommuner bør ned.

Frp vil også ha flere lokale folkeavstemninger og åpner for direkte ordførervalg i de kommunene som ønsker det.

Konkurranse og kjøp av varer og tjenester fra private, er et annet viktig punkt.

I programmeny heter det også at kommunenes mottak av flyktninger ikke skal være større enn at integreringen kan gjennomføres. Den enkelte kommune skal i større grad kunne velge hvem som skal bosettes i kommunen. Sosiale ytelser skal følges opp med krav om egen innsats for å integrere seg i det norske samfunnet. Alle kostnader skal fullfinansieres av staten. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse