JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha samboerlov

Samboerskap kan bli en fattigdomsfelle for kvinner, mener stortingsrepresentant Gina Barstad.

Hun vil nå foreslå en lov som skal sikre samboere.

Barstad ønsker en lov som skal regulere hva som skjer med samboeres økonomi ved samlivsbrudd og ved dødsfall, skriver VG.

– Det viser seg at det ofte er kvinner som taper økonomisk på samboerskap. Ofte vil menn eie leiligheten og betale huslånet, mens kvinner betaler forbruk og utgifter i hjemmet. Mange tror kanskje at de opparbeider seg rett på samme måte som i et ekteskap, men i realiteten har de ikke mer rettigheter enn hvis man var enslig, sier Barstad, som sitter i Stortingets familie– og kulturkomité.

I dag er det ifølge Statistisk sentralbyrå 600.000 nordmenn som lever i samboerforhold. Av disse har 15-20 prosent skrevet samboerkontrakt og testamente, viser en undersøkelse fra forsikringsselskapet Help.

– Nå er det på tide å ta samboerskap på alvor og gi samboende rettigheter gjennom en egen samboerlov, sier Barstad til VG.

Barne-, likestillings- og integreringsminister Audun Lysbakken (SV) sier han vil se nøye på lovforslaget. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse