JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sp mest tilbake

Sammenlignet med forrige kommunevalg går Senterpartiet mest tilbake og Høyre mest fram på en meningsmåling som Sentio har utført for Nationen.

Målingen gir Høyre en oppslutning på 25,3 prosent. Dette er en framgang på 1,6 prosentpoeng fra forrige måned, og hele 6 prosentpoeng sammenlignet med forrige kommunevalg. Ikke siden «gullåret» 1979 har Høyre hatt så stor oppslutning. Men Høyre-leder Erna Solberg sier til Nationen at det er viktig for Høyre at de nå ikke blir overmodige.

– Ikke avgjort

– Ingenting er avgjort før valglokalene stenger, sier hun.

Senterpartiet får en oppslutning på 6,5 prosent på Sentio-målingen. Slår dette resultatet til ved valget i september, innebærer det at partiet mister nesten hver femte velger fra forrige kommunevalg.

SP-leder Signe Navarsete tror ikke så blir tilfelle.

– For å sitere Johan J. Jakobsen (tidligere Sp-leder), er det alltid slik at Sp har dårlige målinger om våren. Mange av våre velgere er opptatt av andre ting enn å svare i telefonen på denne tiden av året, sier hun.

SV går fram

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 30,1 prosent i maimålingen, noe som er en framgang på 1,2 prosentpoeng sammenlignet med måneden før. Fremskrittspartiet får en oppslutning på 17,6 prosent, det samme som sist måned, mens Kristelig Folkeparti går tilbake 0,6 prosentpoeng til 5,4 prosent.

SV går fram 2,1 prosentpoeng til 6,3 prosent, Venstre går tilbake 1,3 prosentpoeng til 4,8 prosent og Rødt får ifølge Sentio-målingen 1,1 prosent av stemmene, noe som er en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse