JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Advarer Jens mot nedtrapping

LO advarer regjeringen mot å trappe ned på tiltakene i arbeidsmarkedet.

– Regjeringen undervurderer problemene i arbeidsmarkedet. Det burde derfor være et høyere tiltaksnivå enn det som kom i revidert budsjett, og dette må løftes betydelig i budsjettet for neste år, sier LOs nestleder Tor-Arne Solbakken til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Solbakken mener Jens Stoltenberg må ta på alvor at ledigheten ikke går noe særlig ned, til tross for økt sysselsetting. Dette skyldes hovedsaklig at også arbeidsinnvandringen øker.

– Arbeidsmarkedstiltakene og sysselsettingssituasjonen blir noe av det viktigste for oss når vi nå framover skal diskutere neste års statsbudsjett, slår Solbakken fast.

Dragkamp

Solbakken og de øvrige LO-toppene er denne uken i Aten på Den europeiske faglige samorganisasjons 12. kongress. Utover sommeren og høsten venter både kommunevalgkamp og dragkamp om neste års budsjett.

– Vi er enige med regjeringen om at tiltakene i arbeidsmarkedet er viktige, men det er nivået som blir diskusjonstema. Man har vært for raske med å trappe ned på tiltakene, mener Solbakken, som altså ser mer alvorlig på situasjonen enn regjeringen gjør.

Kvalitet

– Vi er opptatt av at det er kvalitet på tiltakene som virkelig hjelper den enkelte. Tiltaksplassene er jo bare et virkemiddel for å oppnå resultater, sier LOs nestleder.

– Det har nok vært litt sånn at det å gå på tiltak har vært sysselsetting i seg selv. Man har ikke vært like opptatt av hva som blir resultatet, selv om det har blitt bedre. Det er ikke noe poeng i at halve Norge skal ha truckførerbevis. Det har også vært konkurranseutsatte tiltaksplasser som har gått på selvrealisering, noe som har møtt kritikk, sier Solbakken, som vil ha flere av tiltakene inn i Nav-organisasjonen igjen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse